Advies voor Hijama

De cliënt wordt geadviseerd om een half uur voor de Hijama te rusten en 2 uur van tevoren niets te eten.

Er wordt gezegd dat men geen Hijama moet doen nadat men erg druk is geweest.

Men kan beter niet op meer dan elf punten Hijama tegelijk doen.

Na de Hijama mag de huid het liefst 6 uur lang niet met water in aanraking komen en 24 uur geen showergel of zeep te gebruiken.

Voor de behandeling wordt cliënt ondervraagd om een vragenlijst in te vullen en wordt de bloeddruk en het bloedsuikergehalte gemeten voor de Hijama.

Aan de hand van de vragenlijst wordt bepaald of je Hijama mag ondergaan of niet.

De cliënt moet vijftien minuten rusten na de Hijama.

Gezond en juiste Voeding

Het tot je nemen van de juiste voeding is van essentieel belang voor een optimale gezondheid. In voeding zit veel geneeskracht zo ook in kruiden. Er is geen natuurlijker geneesmiddel dat je tot je kan nemen dan kruiden. Vandaar dat wij in de kliniek onze cliënten hiermee willen helpen. In sommige gevallen is alleen Hijama niet voldoende en heeft het lichaam een extra zetje nodig om zichzelf te herstellen. Kruiden zijn uitermate geschikt ter ondersteuning van de Hijama behandeling.

Naast Hijama en kruidentherapie dient men ook een gezonde leefstijl aan te houden, dit door middel van gezonde voeding met zo min mogelijk gifstoffen, denk hierbij aan additieven zoals suikers, kleur- en smaakstoffen. Wij vragen hier ook naar bij onze cliënten en wijzen hen op de nadelen van deze additieven.

Daarnaast zien wij veel mensen met overgewicht, met als gevolg een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en diabetes II. Tijdens het consult wordt hen gewezen op de gevaren van overgewicht. Daarnaast geven wij adviezen op maat om af te vallen, denk hierbij aan het Paleo dieet of sporten. Middels gesprekken wordt er voorlichting gegeven over voeding en gezondheid.